Excursie Corpus Leiden

Op zaterdag 11 maart stonden 20 leden van onze vereniging klaar op het parkeerterrein bij ’t Polderhuus in Munnekeburen om af te reizen naar Oegstgeest.
Onderweg dronken we koffie (met taart) bij brugrestaurant A4 La Place.
Aangekomen in Oegstgeest werd er een bezoek gebracht aan Corpus Leiden (www.corpus-experience.nl).
Eerst werd een “rondreis” door de mens gemaakt van ongeveer een uur. Hierbij brachten we een virtueel bezoek aan botten, spieren, baarmoeder, longen, hart, bloedvaten, maag, darmen, lever, nieren, oor, oog, neus, mond en hersenen.
Tijdens de korte lunch werd er door de deelnemers vol lof gesproken over deze “rondreis”.
Daarna was er volop gelegenheid in de mediatheek van Corpus om zich uit te leven bij allerlei interactieve activiteiten, zoals bijv. een aantal quizzen.
Tegen 3 uur ging men richting Katwijk aan Zee om even lekker uit te waaien tijdens een strandwandeling. Helaas bleven sommige voeten niet droog.
Hierna reisde het gezelschap af richting De Groote Veenpolder. Onderweg werd er gegeten bij Aziatisch Wok- en Grill Restaurant te Emmeloord, want ook de inwendige mens moest aan zijn trekken komen.
Om ongeveer 20:00 uur was iedereen weer thuis en kon er worden teruggekeken op een zeer geslaagd educatief dagje uit o.l.v. onze instructeur Tiemen de Vries.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.